Zimska sezona Istra Gormet Tour se je zaključila

V že tako prazničnem vzdušju, kot ga piše mesec december,  je bilo v gostilni Švab v Hrastovljah še posebej veselo. V sklopu projekta Istra Gourmet Tour, je kot zadnji zapovrstjo, v kategoriji gostilne,  nastopil  gostinec  Kristjan Katarinčič.

V svoji gostilni je 17. decembra 2015 pogostil okvirno 60 gostov iz Slovenije in hrvaške Istre, ki se, željni in radovedni spoznanja novih okusov,  udeležujejo gastronomskih večerov v okviru tega projekta. Gostom je postregel jedi iz ribjega  in mesnega menuja, h katerim so se odlično prilegala  za vsako posamezno jed posebej izbrana vina vinarja Damjana Olenika iz Predloke. Olenik je za rumeni muškat, ki ga je postregel ob sladici,  na tekmovanju v Marezigah prejel  laskavi naslov Šampjon slovenske Istre.

Vseh sodelujočih gostiln v prvem delu projekta 2015/2016 je bilo osem. Gostje so ponudbo v gostilnah letos tudi prvič ocenjevali.

Prvo mesto je v kategoriji gostilne-konobe zasedla gostilna VELO KAFE gostinca Leona Viškovića iz Labina. Naš član, kristjan Katarinčič je prejel skupno 4,33 točke in se je uvrstil na  peto mesto.

Glede na izvrsten večer, ki ga je pripravil in na odlične jedi, ki jih je postregel, bi si zagotovo zaslužil višje mesto, a je zaradi nesporazuma, v njegovih menujih manjkal en hod, kar ga je oškodovalo pri točkovanju. V vsakem primeru sta bila po mnenju gostov njegova menuja  med najboljšimi v  kategoriji, za kar mu gredo vse čestitke in zahvala za lep večer.

Vsekakor je to gostilna v kateri se je vredno ustaviti.

Uvrstitev sodelujočih gostiln:

  Naziv Gostilne Skupna ocena menuja
1 VELO KAFE, Leon Višković, Labin 4,68
2 Pizzeria-buffet PEPERONE, Marko Anić, Pazin 4,50
3 Konoba BUKALETA, Graciano Jurman, Betiga 4,48
4 Konoba VOLTE, Branko Golojka, Buzet 4,41
5 Gostilna ŠVAB, Kristjan Katarinčič, Črni Kal, 4,33
6 Gostilna ŠPACAPANOVA HIŠA, Ago Špacapan, Komen 4,28
7 Konoba ROKO, Dejana Jerman, Buzet 4,15
8 Konoba PULI PINETA, Josip Pino Kuhar in Paola Kuhar, Žminj 3,26

 

V Puli se bo 4. februarja 2016 pričel drugi del tega gastronomskega dogodka, v katerem bodo nastopile restavracije. Razpored sodelujočih restavracij z opisom menujev bomo objavili na spletni strani www.oozkoper.si . V četrtek 17. marca 2016 ob 19.00 uri bo gostiteljica Istra gourmet tour 2016 Restavracija  Venezia (Igralni salon Carnevale) na mejnem prehodu Škofije. Vabljeni!