Osnove kadrovskega dela – od zaposlovanja do odpuščanja delavcev

Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Izola in Piran za člane organiziramo seminar

Osnove kadrovskega dela – od zaposlovanja do odpuščanja delavcev,
v torek 30.6.2015 ob 9.00 uri v Zeleni dvorani OOZ Koper

Z zaposlovanjem in odpuščanjem delavcev se tako rekoč srečuje vsak delodajalec, tudi mala podjetja in obrtniki. Ne glede na to koliko delavcev delodajalec zaposluje, je ta dolžan poznati in upoštevati delovno pravno zakonodajo.
Da bi našim članom olajšali razumevanje zakonodaje na področju delovnih razmerij, v sodelovanju s podjetjem Baza dela d.o.o. organiziramo seminar, na katerem bodo bolj podrobno predstavljeni postopki od zaposlitve do odpovedi delavca.

 

Kratka vsebina seminarja:

– uvod skozi delovno pravno zakonodajo
– dolžnosti delodajalca pred zaposlitvijo delavca
– pogoste napake delodajalcev pri sklepanju pogodb
– razlike med podjemno pogodbo, pogodbo za upokojence in pogodbo o zaposlitvi
– kako delavcu določiti osnovno plačo ter pravilna odmera letnega dopusta
– odpovedi pogodb o zaposlitvi in pogoste napake delodajalcev

Predavateljica:
Seminar bo vodila Polona Kresnik iz podjetja Baza dela d.o.o.
Polona Kresnik je diplomiran organizator – manager in je strokovnjakinja na področju kadrovskih zadev. Svoje izkušnje na  kadrovskem področju si je sprva pridobivala v kadrovski agenciji Adecco H.R., kjer je opravljala delo Vodje projektov za iskanje in selekcijo kadrov. Kasneje je delovala kot Vodja kadrovske službe v Litostrojskem invalidnem podjetju, kjer je med drugim uspešno vodila tudi pogajanja za sprejem Podjetniške kolektivne pogodbe. Od leta 2013 deluje samostojno in s svojim znanjem na področju delovnih razmerij nudi pomoč različnim podjetjem. Napisala je že preko 60 strokovnih člankov in izvedla več seminarjev na področju delovnopravne zakonodaje.

Trajanje predavanja:
Predviden zaključek ob 13.00 uri.

Cena
Za člane OOZ Koper s poravnano članarino (ena oseba po članu) je cena seminarja  80,00 eur + DDV,  kolikor bo več kot 10 prijavljenih pa 70,00 EUR + DDV.Za zunanje je cena 125,00 eur + DDV. V ceno seminarja je vključeno tudi gradivo in prigrizek.

Plačilo
Na podlagi prijave vam bo podjetje BAZA DELA d.o.o. izstavilo račun, ki ga boste poravnali  najkasneje tri dni pred seminarjem.
Prijave
Prijavnico dobite na OOZ Koper. Informacije preko e-pošte: andreja.kozlovic@ozs.si ali tel. 05/613-90-13 oziroma 041/725-125.

Rok prijave
torek 23.6.2015