Zadnje informacije o epidemiji COVID – 19

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok, s katerim bo začasno prepovedala ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, z določenimi izjemami.

Odlok je začel veljati 16. marca 2020 ob 00.00 uri. Objavljen je v UL št. 25 z dne 15.3.2020.

Odlok je seveda prinesel veliko vprašanj. Na MGRT je OZS včeraj poslala urgenco kaj naj člani pazite pri odloku – da bo jasno kdo lahko dela in kdo ne. A odlok je tak kakršen je. Takoj,ko bo OZS  pridobila odgovore na različna vprašanja glede odloka, jih bomo objavili.

Namen odloka je, da se kupci/stranke ne združujejo in to se prepreči s prepovedjo prodaje v prodajalnah (salonih/storitve). Iz tega je razbrati, da trgovec/prodajalec lahko recimo vozi blago na gradbišče (gradbišča niso zaprta). Lahko obrtniku naloži blago na dvorišču. Veliko nejasnosti je tudi za servise (recimo avtoservis, vulkanizer). Iz odloka ne izhaja omejitev, da morajo zapreti – seveda ob upoštevanju smernic in navodil NIJZ. Če ima servis tudi salon/prodajalno, ta pa mora biti zaprta. Obrtniki (pleskarji, inštalaterji) lahko delajo – iz odloka ni vidna prepoved.

Vsi odgovori bodo objavljeni na spodnjih povezavah in na socialnih omrežjih.

  1. Splošne info https://www.ozs.si/koronavirus-info
  2. Informacije po sekcijah https://www.ozs.si/koronavirus-info/informacije-po-sekcijah
  3. Pogosta vprašanja https://www.svetovanje.si/svetovanje/koronavirus

Pazite nase!