Prodaja podjetja – na kratko vse kar moram vedeti

Območna – obrtno podjetniška zbornica Koper v sodelovanju z Unija HUB pripravlja brezplačno predavanje z naslovom

Prodaja podjetja –
na kratko vse, kar moram vedeti

v četrtek, 6. oktobra 2022 ob 10.00 uri, v zeleni dvorani Obrtniškega doma, Staničev trg 1, Koper

Vsebina:

  • Načini prenosa podjetja: prodaja deleža, brezplačen prenos deleža (darilo), izstop iz družbe, drugo;
  • Davčne posledice glede na način prenosa podjetij in možnost uveljavljanja davčnega ščita (neobdavčeni prenos podjetja);
  • Sestava potrebnih dokumentov;
  • Iskanje novega strateškega/finančnega partnerja;
  • Željo po popolnem izstopu iz družbe in odprodaji celotnega/dela podjetja, ali
  • Unija HUB – skok v prodajo.

Trajanje: 45 min predavanje + 15 min razno ob kavici

Predavatelja:
dr. Nina Orehek RučigajVodja pravnega in davčnega svetovanja pri Unija Consulting d.o.o.
Pokriva vse vrste pravnih vprašanj gospodarskega, davčnega in delovnega prava ter insolvenčnih postopkov, sestavlja pogodbe in izvaja skrbne preglede podjetij. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter priročnikov, obenem pa je tudi predavateljica na strokovnih posvetih in okroglih mizah. Končala je doktorski študij gospodarskega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani.

David ČeplakDirektor Unija HUB
Odgovoren za razvoj portala unijahub.com in vsega v povezavi s prodajo ali nakupi podjetij. Ima dolgoletne izkušnje v razvoju poslovanja kot direktor na poslovnih funkcijah, prav tako pa je izkušen v prodaji in nakupu podjetij. S svojo ekipo sodelavcem ima tudi dostop do močnega mednarodnega poslovnega omrežja investitorjev.

Prijave na e-naslov andreja.kozlovic@ozs.si ali na tel. 041/725-125  do  5.10.2022

Verjamemo, da se je marsikdo od vas, ki ste ustvarili svoje podjetje, že srečal z mislijo »kaj pa, če bi svoje podjetje prodal/-a?«. Mogoče se je tukaj vaša misel tudi zaključila, pa vendar se je ideja utrnila.  Po odgovore zato pridite na predavanje.

Posebna ugodnost za člane OOZ Koper
V primeru, da se udeležite predavanja in se obenem odločite za Unijo Consulting za vašega posrednika pri prodaji, vam nudijo 10% popust pri storitvah, ki spremljajo samo prodajo podjetja.

Unija Consulting je del največje blagovne znamke v regiji jugovzhodne Evrope, Unija Smart Accounting. Skupina zaposluje skupno več kot 300 strokovnjakov iz področja računovodstva ter davčnega, pravnega, poslovnega in finančnega svetovanja, revizorjev ter IT strokovnjakov. www.unijahub.com je portal, kjer se srečajo investitorji in prodajalci malih in srednje velikih podjetij. Podjetja v vrednosti med 300.000€ in 15.000.000€ tu najdejo tako potencialne investitorje kot tudi investicije.

Pridružite se predavanju.

Vabljeni!