Izlet članov OOZ Koper v Benetke-San Daniele-Čedad-Collio-Goriška Brda

OOZ Koper za svoje člane organizira izlet v Benetke in Goriška Brda
v petek 13. in sobota 14. oktobra 2023

Program izleta:

  1. DAN: KOPER – BENETKE

Odhod avtobusa iz glavne avtobusne postaje v Kopru (na parkirišču P+R pri parkirišču za avtodome) ob 7.00 uri. Vožnja proti Italiji. Z avtobusom se bomo pripeljali do Punte Sabbioni in nadaljevali pot z ladjico vse do neposredne bližine trga Sv. Marka. Ogled glavnih znamenitosti – most vzdihljajev, Doževa palača, urni stolp… Sledi sprehod do mostu Rialto in nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Organizirano bo skupno kosilo.  Sledi vožnja z ladjico do otokov Murano in Burano. Prvi je znan po delavnicah stekla, od katerih bomo eno seveda tudi obiskali, drugi velja za morda najlepši predel starodavnega mesta. V poznih popoldanskih urah sledi plovba na Punto Sabbioni, vožnja v hotel, nastanitev z večerjo in nočitev.

  1. DAN: ZAMEJSKA SLOVENIJA; ČEDAD – SAN DANIELE – COLLIO GORIŠKA BRDA – KOPER

Po zajtrku v hotelu, se bomo zapeljali  v Čedad. Nekdanja prestolnica Langobardov je slikovito staro mesto vzdolž bregov reke Nadiže. Ustanovili so ga že Rimljani, kasneje pa je postala prestolnica Longobardov. Ozke ulice nad globoko sotesko Nadiže so zelo lepo ohranjene in vabijo s številnimi zanimivostmi in prijetnimi kavarnami. Obiskali bomo veličastno stolnico, Longobardski tempelj, se fotografirali pod spomenikom Julija Cezarja in prečkali znameniti Hudičev most, o katerem legenda pravi, da ga je zgradil sam hudič.
V zgodnjih popoldanskih urah bomo obiskali San Danielleprestolnico italijanskega pršuta. Gre za manjše furlansko mestece, ki se je znašlo na svetovnih kulinaričnih

zemljevidih predvsem zaradi pršuta, ki ima v tem mestecu večstoletno tradicijo. Lokalne pršutarne dosegajo odličnost okusa tudi s pomočjo mikro klime, ki je zaradi svoje lege povsem unikatna. Mesto ima preko 30 pršutarn – večjih in manjših, ki skupaj proizvedejo kar 2,6 milijonov pršutov in zaposlujejo preko 400 ljudi. Mi bomo obiskali eno od njih, tam pa nam bodo predstavili postopek pridelave pršuta, nas popeljali na voden ogled pršutarne ter nam pripravili pokušino. Seveda bomo imeli tudi možnost nakupa.
Italijanska Brda – (Collio), so poznana po kakovosti vinogradov in po številnih gradovih. V kolikor bo dopuščal čas bomo obiskali grad, kjer naj bi gostili Casanovo, ki so ga izgnali iz Benetk. Grad stoji na čudovitem griču sredi prostrane zelene pokrajine v središču prelepega vrta. Grad se ponaša z najstarejšo arhivsko vinsko kletjo v celotni Furlaniji, v kateri najdemo vina, ki so bila označena z najvišjo kakovostjo celo v delih samega Casanove. Sprehodili se bomo po očarljivem grajskem parku.

Sledi vožnja v Šmartno v Brdih, kjer nas v tamkajšnjem  gostišču pričakujejo s poznim kosilom. Dan bomo zaključili z degustacijo vin v Vinski kleti Dobrovo.

CENA IZLETA:
Ob udeležbi  40 oseb:  Član  OOZ Koper s kartico Mozaik  354 EUR, redna  cena  367 EUR
Ob udeležbi  35 oseb:  Član  OOZ Koper s kartico Mozaik  364 EUR, redna  cena  377 EUR
Ob udeležbi  30 oseb:  Član  OOZ Koper s kartico Mozaik  374 EUR, redna  cena  388 EUR
Ob udeležbi  25 oseb:  Član  OOZ Koper s kartico Mozaik  384 EUR, redna  cena  398 EUR

CENA ZA ČLANE S PORAVNANO ČLANARINO:
Članom OOZ Koper s poravnano članarino zbornica stroške izleta financira v višini 100,00 EUR.  Pravico do financiranja ima ena oseba po članu. Za zunanje udeležence velja polna cena.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, polpenzion v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah v Italiji, lokalno predpisano mestno turistično pristojbino, vožnjo z ladjico na relaciji Punta Sabbioni – Trg Sv. Marka – Murano –  Burano – Punta Sabbioni, kosilo v Benetkah, degustacijo pršuta v mestecu San Danielle, kosilo v Brdih, vodenje po Kleti Brda in premium degustacija, cestne pristojbine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

DOPLAČILA

  • ob prijavi enoposteljna soba 30 eur/osebo,

PIJAČA OB KOSILIH V CENO NI VKLJUČENA!

PRIJAVE:  s spodnjo prijavnico, ki jo dostavite na OOZ Koper, Staničev trg 1, 6000 Koper ali jo pošljite na e-naslov: andreja.kozlovic@ozs.si.

PLAČILO: ob prijavi plačate znesek, ki je določen za skupino 25 oseb. Z upoštevanim sofinanciranjem zbornice in popustom s Kartico Obrtnik podjetnih, je cena za člane 284,00 EUR, za nečlane pa 398,00 EUR. Znesek nakažite na TRR OOZ Koper 1010 0003 5170 352 (sklic 99, namen: izlet, koda: OTHR).

V primeru manjšega ali večjega števila oseb, se znesek poračuna.


ROK PRIJAVE:
petek, 6.10.2023

Prijavnica (PDF)

Lepo  vabljeni!                                                            Predsednik OOZ Koper
Sergej Pinter